IDDI
Diamantgereedschap

IDDI Rescue: zaagbladen voor noodgevallen

Ongevallen zijn extreem stressvolle situaties, die ook gepaard gaan met veel onduidelijke factoren. Om voorbereid te zijn op elke eventualiteit, hebben hulpverleners en reddingswerkers hulpmiddelen nodig die veelzijdig en bijzonder betrouwbaar zijn. Want noch het materiaal – of het nu metaal voor auto's is, beton voor gevallen pilaren, vangrails of steen – dat in geval van nood gesneden moet worden, noch de grootte en breedte zijn van tevoren bekend. Om deze reden produceert DIEWE zaagbladen die bijzonder geschikt zijn voor deze toepassing.

Ze kenmerken zich door hun hoge flexibiliteit en zijn geschikt voor een bijzonder groot aantal verschillende materialen. Bovendien hebben ze een langere levensduur dan conventionele bladen. Hierdoor zijn er minder materiële wijzigingen nodig. Dit bespaart kostbare tijd in geval van nood.

De flexibele premium keuze: Rescue PT
Het IDDI diamantblad Rescue PT is gemaakt van diamantkorrels gecoat met titanium, wat spreekt voor een hoge impact en thermische sterkte. Laserlassen zorgt voor een optimale grip van alle segmenten.

De Rescue PT is geschikt voor vele ondergronden. Het kan onder andere worden gebruikt voor ijzer, vangrails, vervormbare gietijzeren buizen, extreem harde materialen zoals steen of bouwplaatsweefselmatten. Hierdoor is het niet nodig om het snijwiel te vervangen.

Het zaagblad, dat even geschikt is voor haakse slijpers als doorslijpers, kan ook droog worden bediend, wat betekent dat een wateraansluiting niet eens nodig is. Bij droog snijden is de Rescue PT zelfkoelend, waardoor koelpauzes bijna overbodig zijn – en weer tijd besparen.

IDDI adviseert het zaagblad voor haakse slijpmachines met een diameter van 115 tot 230 millimeter in droog gesneden en doorslijpers met een diameter van 300 tot 400 millimeter in droog-nat zagen.

De alleskunner: Rescue XT
De Rescue XT heeft een snijkant gemaakt van vacuüm gesoldeerde diamantkorrels, wat hem ook een speciale sterkte geeft.
Dit is een echte allrounder: het zaagblad snijdt onder andere stalen, massieve muurbuizen, beton, baksteen, hout, PVC en gietijzeren buizen, waardoor het de ideale multifunctionele snijschijf is voor allerlei reddingsoperaties. Om koelpauzes te minimaliseren, heeft de Rescue XT een innovatief koelgat direct op het segment. Het kan ook worden gebruikt bij droog snijden, wat een wateraansluiting bespaart.

De Resque XT is verkrijgbaar voor haakse slijpers en doorslijpers met een diameter van 115 tot 350 millimeter.

Beide zaagbladen verkrijgbaar in een Rescue Edition met een nieuw design.





Heeft u vragen of ontvangt u graag een offerte voor dit zaagblad klik dan 'hier' voor een aanvraag per mail

 
E-mailen
Map